معرفی بخش های مدرسه بیمارستان حامی یار

_

در سال 1398 بر مبنای ضرورت و نیاز بیشتر کودکان بیمار مدرسه بیمارستان حامی یار در مجاورت تنها بیمارستان تخصصی اطفال فعالیت خود را شروع کرد .

مدرسه بیمارستان چیست؟

فضای آموزشی مطابق با استاندارد های آموزشی، پزشکی و روانشناسی که امکان برخورداری از آموزش های تحصیلی و اوقات فراغت را برای کودکان مبتلا به بیماری های سخت درمان و مزمن، در طول مدت درمان آن ها، فراهم می آورد.

کودکی که به سرطان یا سایر بیماری های سخت درمان مبتلا می شود ، در ابتدا از علایم بیماری رنج می برد که ممکن است مدتها کسی نسبت به آن حساس نباشد و این امر می تواند بر کیفیت یادگیری و وضعیت تحصیلی وی تاثیرگذار باشد. با توجه به عوارض بیماری و نوع درماني که کودک دریافت می کند وهمچنین دور بودن از همسالان ، ممکن است مشکلات جسمانی ، شناختی و هیجانی برای کودک مبتلا به سرطان ایجاد کند.
در زندگي كودكان مدرسه يك مرجع مهم محسوب مي شود . افسردگي ، اضطراب، عدم علاقه، عزت نفس پايين مي تواند در نتيجه نبودن كودك در مدرسه اتفاق بيفتد. بدون مدرسه كودك مي تواند احساس فقدان وبي هدفي كند. كودكان و نوجوانان نگراني زيادي براي بازگشت به مدرسه بعد از غيبت هاي طولاني كه به منظور درمان وبستري شدن صورت گرفته بود دارند.
والدين نيز واكنش هيجاني نسبت به بازگشت فرزندشان به مدرسه دارند. آنها نگرانند فرزندشان بيماري مسري بگيرد همچنين والدين نگرانند از اينكه فرستادن كودك به مدرسه باعث استرس اضافي براي او در اين زمان مي شود.
به همین منظور ایجاد فضای آموزشی مطابق با استاندارد های پزشکی و با در نظر گرفتن شرایط خاص جسمانی و روحی هر کودک، ضرورت دارد.

اهميت و ضرورت تاسیس مدرسه بیمارستان

برقراری عدالت آموزشی و ارتقا روحیه کودکان مبتلا به بیماری های سخت درمان جهت بهبود روند درمان ایشان

آموزش تحصیلی

در این راستا با عقد تفاهم نامه فی ما بین موسسه خیریه حامی یار و اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی؛ با همکاری معلمین رسمی آموزش و پرورش که اعلام داوطلبی نموده اند، آموزش تحصیلی کودکان در تمامی مقاطع تحصیلی بصورت فردی صورت می‌پذیرد.
_کودکان دارای پرونده در مدرسه بیمارستان، به گروه های چند نفره تقسیم بندی شده و برای هر گروه یک پشتیبان مسئول پیگیری امور تحصیلی دانش آموزان خواهد بود.
به منظور ایجاد جذابیت و تنوع در محیط بیمارستان و بالا رفتن سطح یادگیری
و کمک به انتقال و ادامه آموزش در منزل، از سیستم آموزشی مدرن و محتوا های آموزشی الکترونیک بهره میگیریم

آموزش غیر تحصیلی و اوقات فراغت

_ طبق برنامه ارایه شده به کودکان، کلاس های آموزش غیرتحصیلی و اوقات فراغت مانند موسیقی، نقاشی، کاردستی، قصه گویی، عروسک گردانی، خوشنویسی، زبان انگلیسی و …هر روز هفته برگزار می شود‌.
_ استعداد یابی کودکان انجام گرفته و به دنبال آن دوره های آموزشی تخصصی برگزار می شود.
_ بازیهای دوره ای درمانی در ایام هفته انجام شده و آموزش مهارتها در قالب بازی صورت می پذیرد.
_ کارتون و انیمیشن های مفید از قبل گزینش شده برای بچه ها در فضای مدرسه بیمارستان نمایش داده می شود.

مشاوره تحصیلی

تیم روانشناسی مجرب در کنار تیم آموزشی در ساعات مدرسه می باشد و برنامه درسی برای کودکان بیمار با توجه به شرایط هر کودک تدوین خواهد شد.

همچنین کارگاه های هفتگی برای والدین با موضوعات مفید و کاربردی برگزار می شود.

مشاوره های فردی رایگان به کودکان خانواده های نیازمند ایشان ارایه می شود.

کتابخانه

راه اندازی و تجهیز کتابخانه متناسب با گروه های سنی مختلف جهت اوقاف فراغت کودکان و دانش آموزان بستری

ارتباط با بخش های بستری

هر کودک بستری با بیماری مزمن و سخت درمان در بیمارستان امیرکبیر اراک، پس از شناسایی و انجام مصاحبه حضوری، دارای پرونده مجزا در مدرسه بیمارستان خواهد شد و نیاز سنجی صورت خواهد گرفت.
کادر مدرسه بیمارستان با بخش های بستری کودکان در ارتباط بوده و هر روز با آگاهی از تعداد کودکان بستری و شرایط آنان و ضمن ارتباط مستمر با پزشک معالج و مدرسه کودک، آموزش تحصیلی ایشان انجام میشود.
همچنین هر روز هفته، کلاس های مختلف اوقات فراغت در بخش بستری کودکان برگزار می شود.